Големи закъснения на летищата във Великобритания. Причината е проблем със системите

...
Големи закъснения на летищата във Великобритания. Причината е проблем със системите
Коментари Харесай

Технически проблем причини големи закъснения на летищата във Великобритания

Големи закъснения на летищата във Англия. Причината е проблем със системите за сканиране на паспортите на идващите пасажери, с които са оборудвани автоматизираните порти за граничен надзор, оповестява " Ройтерс ".

На изображения в обществените медии се виждат стотици разочаровани пасажери на лондонските летища Хийтроу и Гетуик, които се оплакват, че би трябвало да чакат няколко часа на опашка.

" Работим за отстраняването на казуса допустимо най-скоро и поддържаме връзка с самолетните компании, с цел да сведем до най-малко разстройствата за пасажерите ", увери представител на вътрешното министерство.

Хийтроу - най-натовареното английско летище, заяви, че е разпределило спомагателни чиновници за ръководство на опашките и работи с граничните служби за разрешаването на казуса.

Много задгранични гости в Обединеното кралство би трябвало да бъдат обслужени от чиновник на граничния надзор при кацане, до момента в който други, сред които жители на Англия, Европейски Съюз и Съединени американски щати, могат да употребяват автоматизираните порти, с цел да сканират паспортите си за влизане в страната.

Прекъсването, което се случва по време на натоварения интервал за пътешестване в страната с пролетен празник в понеделник и междусрочна почивка за учебните заведения идната седмица, значи, че всички пасажери би трябвало да бъдат обработвани ръчно на контролно-пропускателни пунктове.

Британските самолетни компании и летища изпитаха и други разстройства през миналата година, измежду които стачки на летищния персонал и на чиновниците на граничните служби, както и анулирани полети поради дефицит на личен състав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР